Your Trusted 24 Hours Businext Service Provider !

Blog

IN THE SPOTLIGHT: IDA HEERKENS | UVA

IN THE SPOTLIGHT: IDA HEERKENS | UVA

Naam: Ida Heerkens
Opdrachtgever: UvA – Amsterdam Business School
Rol: Interim Marketeer – Executive Programma’s

Na twee eerdere interim opdrachten via Freelancers United, kreeg ik eind 2019 weer een mooie opdracht toegespeeld. Deze keer bij de UvA. Ik kon meteen na de feestdagen beginnen en heb t/m juni gewerkt als marketeer aan de introductie van een nieuwe master- en bacheloropleiding.

Sinds juli werk ik – binnen hetzelfde marketingteam van Business & Economics –  als interim marketeer voor de Executive Programma’s van de Amsterdam Business School.  Ik ben onder meer verantwoordelijk voor leadgeneratie en contentmanagement. Het verhaal dat de UvA te vertellen heeft is enorm interessant. Op elk gebied is er wel een professor met een boeiende visie en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Ik ben nu bezig met het uitwerken van een contentpartnership waarbij deze wetenschappers, maar ook de relaties uit het bedrijfsleven, een podium krijgen.

Het leuke aan deze opdrachtgever is dat ik me in een heel ander werkveld begeef. De organisatiestructuur en de processen waren bij vorige opdrachtgevers in o.a. de dienstverlening en media, veelal hetzelfde. Ook spreek je dan dezelfde taal als je directe collega’s van bijvoorbeeld sales of het webteam. Nu heb ik ook contact met professoren, is het product compleet anders en werk ik in een andere organisatiestructuur. Een hele andere wereld.

Dankzij 12 jaar freelance-opdrachten, maar bovenal van mijn vader, heb ik geleerd dat het belangrijk is om belangstelling te hebben en contact te maken met iedereen die op je pad komt. Dat is vooral belangrijk als je freelancer bent, ook weer bij deze opdracht binnen de UvA.  Meestal is het met name de bedoeling dat je inspanningen snel tot resultaat leiden, maar binnen een Universiteit is zorgvuldigheid belangrijker dan snelheid. Ik neem daarbij een voorbeeld aan hoe zorgvuldig mijn vader te werk ging. Mijn vader is in mei van dit jaar – tot mijn grote verdriet – overleden. Hij was econoom en zou alles wat ik nu doe heel interessant hebben gevonden.  Hij heeft mij altijd gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen. Zonder mezelf daarbij te verliezen en altijd te kiezen voor datgene wat bij mij past.

Het team van Freelancers United heeft ook diezelfde instelling. Marjolein en Jasmijn kijken uiteraard naar je inhoudelijke ervaring, maar zorgen bovenal voor een persoonlijke match. Dat brengt het beste in je naar boven. In deze roerige en emotionele tijden ben ik blij dat ik werk met hartelijke en behulpzame collega’s. En ook nu we elkaar niet meer zien op kantoor, wordt er nog heel goed samengewerkt en veel gelachen. Bedankt Freelancers United!