Your Trusted 24 Hours Businext Service Provider !

Blog

IN THE SPOTLIGHT: SYLVIA ARENDS | SANOFI GENZYME 

IN THE SPOTLIGHT: SYLVIA ARENDS | SANOFI GENZYME 

Naam: Sylvia Arends
Opdrachtgever: Sanofi Genzyme
Rol: Communications Business Partner, Patient Care Manager

In maart 2018 kreeg ik een telefoontje van FU over een communicatieopdracht bij Sanofi Genzyme, een grote farmaceut in innovatieve geneesmiddelen. Na één gesprek trad ik binnen in een voor mij totaal nieuwe wereld. En wat voor wereld! Onwijs boeiend.

De passie die ik ervaar bij alle collega’s om zich in te zetten voor de verbetering van kwaliteit van leven voor patiënten is inspirerend. Communicatie is gericht op het vergroten van de bekendheid van zeldzame aandoeningen en ziekten, waardoor je kunt bewerkstelligen dat mensen eerder naar een arts gaan, een diagnose krijgen en een behandeling kan worden gestart. Sanofi ontwikkelt immuuntherapieën voor zeldzame ziekten, diverse vormen van kanker, bloedziekten, MS, eczeem, astma en reuma.

De afgelopen twee jaar heb ik corporate & interne communicatie afgewisseld met externe communicatie voor de ziektegebieden. Zoals het projectmanagement van patiëntenwebsites MSdeBaas en Indehuidvan. Ik heb mijn schrijfkwaliteiten kunnen inzetten in interviews met dermatologen en oncologen. Als patient care manager voor Atopische Dermatitis (constitutioneel eczeem) onderhoud ik contact met patiëntorganisaties en patiënten die bloggen over hun leven met eczeem. Dat resulteerde in 2019 in een event rondom de Wereld Eczeem awareness day in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar heb ik ervaren hoe je ook vanuit communicatie een verschil kunt maken in het leven van mensen. Hartstikke mooi!