Your Trusted 24 Hours Businext Service Provider !

Blog

IN THE SPOTLIGHT: PIEN MEIER MATTERN | KVK

IN THE SPOTLIGHT: PIEN MEIER MATTERN | KVK

Naam: Pien Meier Mattern
Opdrachtgever: KVK

Rol: Evenementen expert

Inmiddels ben ik 4 jaar ingeschreven bij Freelancers United en heb ik altijd de wens gehad & gehoopt om een opdracht via jullie te mogen doen.  Een paar maanden geleden brak corona uit en verloor ik mijn eerdere interim klus. Ik zat toen 6 weken thuis en zat er zelfs over na te denken om mijzelf te gaan omscholen. Tot dat ik een belletje kreeg van Freelancers United met de vraag of een opdracht bij KVK iets voor mij zou zijn. Na mate het gesprek over de rol vorderde, werd ik steeds enthousiaster over de opdracht en bleek dat de opdracht nauw aansloot bij mijn ervaringen. Ik werd voorgesteld en na 2 dagen werd ik uitgenodigd voor een gesprek – weliswaar digitaal  – waarbij er 3 man sterk tegenover mij, op afstand, zaten. Na het weekend zou ik worden geïnformeerd of ik het was geworden, want er waren meerdere kandidaten die zij spraken. Tot dat ik op vrijdagochtend al gebeld werd dat ik aan de slag kon gaan, yesss! Binnen 2 weken had ik een nieuwe toffe opdracht in de pocket en dat in tijden van crisis.

Vrijdag 1 mei ben ik bij KVK gestart als evenementen expert. Vanaf dat moment ging alles in een sneltrein vaart. Digitaal beginnen met een opdracht vergt een andere manier van werken, waarbij je op afstand, op een andere werkplek, je nieuwe collega’s leert kennen. Het project waarmee ik mij mee bezig houd is een aanbestedingstraject voor alle KVK Startersevenementen. De aanbesteding is een periode van een aantal maanden waarin uiteindelijk gezocht wordt naar 1 bureau/partij die alle Startersevenementen voor KVK kan verzorgen. Wij zitten nu in het proces dat bureaus zich online kunnen inschrijven en dan begint de selectiefase. Vervolgens volgt een offertefase, gevolgd door het houden van een pitch en uiteindelijk komt er 1 bureau uit. Het hele proces coördineer ik samen met mijn collega’s van het inkoopteam. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en ik ben ingezet als evenementen expert om ervoor te zorgen dat alles in de aanbesteding op het gebied van het organiseren van de evenementen aan bod komt.

Op basis van mijn ervaringen is het erg mooi, dat ik mijn kennis op het gebied van evenementen kan toespitsen op deze aanbesteding en dit traject. Ik kijk & werk op een andere manier als het gaat om organiseren van evenementen omdat dit nu niet fysiek kan plaatsvinden i.v.m. corona. Het is mooi te kunnen werken in een niet-commerciële instelling waar je geduld soms gewenst is ?. Daarnaast word ik getriggerd om anders te denken, anders te handelen en dan voornamelijk op digitaal niveau. Ik ben bijvoorbeeld voor het eerst half mei pas naar kantoor gegaan om daar mijn manager in real-life te ontmoeten en de eed af te leggen.
Ik kijk zeer positief naar KVK als organisatie & de mensen die er werken én ben dan ook zeer dankbaar dat dit, in deze rare tijd, op mijn pad is gekomen!